Thursday, May 27, 2010

Empanadas- Rissoles à la viande


Here is a recipe that I do since I'm a teen (from Unicep recipe book), and I do like it a lot... My husband and kids too. It's a little rich so you can do a salad with it... Perfect for a dinner...It's from Chili. Hope my english is ok to be understood!!....

Empanadas – Rissoles à la viande

Temps de repos : 2h

Ingrédients (pour 6 personnes)
Pour la pâte :
500 g de farine
½ c.c de levure
1 c.s lait tiède
Une pincée de sel
200 g de beurre mou en morceaux

Pour la farce :
250 g de viande hachée
2 oignons hachés
1 gousse d’ail hachée
1 piment sec émietté
2 œufs durs hachés
8 olives vertes dénoyautées
50 g de raisins secs
Paprika, marjolaine

Mélangez la farine et la levure dans un bol et creuser un puits.
Versez-y le lait, les œufs et le sel. Mélangez bien.
Ajoutez le beurre ramolli. Travaillez le tout jusqu’à l’obtention d’une pâte bien lisse.
Laissez reposer pendant 2 heures.

Pour la farce, mélangez viande, oignons, ail et piment.
Faites chauffer de l’huile de friture dans une poêle et mettez-y la farce à cuire.
Laissez refroidir et ajoutez le mélange œufs hachés, olives, raisins secs, paprika et marjolaine.

Etalez la pâte au rouleau comme pour une tarte.
Posez un bol (10 cm de diamètre) et découpez des ronds serrés les uns contre les autres.
Couvrez la moitié des ronds avec la farce. Badigeonnez les bords d’un peu d’eau.
Pliez chaque rond en deux en appuyant sur les bords, pour fermer.
Faites dorer les rissoles des 2 côtés dans l’huile et servez-les immédiatement.

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Rest time : 2 hours

Ingredients (6 persons)
For the pastry :
3 cups of flour
½ tsp of yeast
1 tbsp of lukewarm milk
A pinch of salt
¾ cup of soft butter

For the stuffing:
9 ounces of minced meat
2 minces onions
1 garlic clove
1 minced dry pimento
2 minced hard boiled eggs
8 pited green olives
2 ounces of raisins
Paprika, marjoram.

Mix the flour and the yeast in a bowl, and hollow a hole. Pour out the milk, the eggs and the salt. Mix well.
Add the soft butter. Mix everything until you have a smooth pastry.
Let rest for 2 hours.

For the stuffing, mix the meat, onions, garlic and pimento.
Warm up a frying pan and put it in the stuffing for cooking.
Let it cool and add the mixing minced eggs, olives, raisins, paprika and marjoram.

Spread the pastry like a pie.
Put a bowl (4 inches diam.) and cut rounds.
Cover the half of the rounds with the stuffing. Distemper the borders with a little bit of water.
Fold up each round in two pressing the sides to close.
Glaze the rissoles each sides in oil, and serve immediately.

1 comment:

Heather said...

I love all the french recipes you post. I can't wait to try this one from Chili! Thanks!

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