Tuesday, July 7, 2009

« Verrines » (glass cups) of white chocolate mousse and strawberries

One of our favorite dessert. And as our boy, Nathanaël doesn't like the mousse, we could it them all !!! Easy to do. Just make sure that the bowl of cream is cold enough to have a good whipped cream (chantilly). Perfect dessert for summer! You could do it with rasperries or other fruits that you like!

« Verrines » (glass cups) of white chocolate mousse and strawberries

6,5 ounces of white chocolate
14 ounces of strawberries
¾ cup of liquid cream
8 leaves of mint

1- Put the liquid cream in a bowl, at least 1 hour, in the fridge
2- Melt the broken chocolate. Put it in a bowl.
3- Beat the cream in a whipped cream (Chantilly).
4- Mix half of the whipped cream with the chocolate to obtain a homogenize texture. Add delicately the rest of the cream.
5- Put the mousse in glass cups and let them a night in the fridge.
6- The day after, wash and cut the strawberries. Divide them in the mousse and decorate with leaves on mint.

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Verrines de mousse au chocolat blanc et dés de fraises

Ingrédients :
180g de chocolat blanc
400g de fraises
200 ml de crème fleurette
8 feuilles de menthe

1- Placez la crème, dans un saladier, au moins une heure, au réfrigérateur
2- Faites fondre le chocolat cassé en morceaux. Versez-le dans un saladier
3- Battez la crème fleurette en chantilly ferme.
4- Mélangez la moitié de la crème fouettée jusqu’à l’obtention d’une texture homogène. Ajoutez délicatement le reste de la crème.
5- Répartissez la mousse dans des récipients transparents. Placez une nuit au réfrigérateur.
6- Le lendemain, lavez et coupez les fraises en dés. Répartissez les dés de fraises sur la mousse et décorez d’une feuille de menthe.

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