4 leeks (white)
3 Tbsp olive oil
1 Tbsp miwed herbs (oregano, parsley, marjoram)
1 pizza pastry
5 ounces of cooked ham, cut in little bands (“julienne”)
3 Tbsp parmesan
2 ½ ounces of mozzarella, cut in small dices
½ lemon juice
Salt and pepper
Preheat oven 500 ° F
1- Cut the leeks in four till 1 inch of the base. Good wash under cold water.
2- Put the leeks in boiled salted water. Add lemon juice and bake for 15 minutes.
3- Remove from water and drain. When they are cold enough to be manipulated, squeeze them to extract all the juice, and cut them.
4- Heat 2 tbsp of olive oil, add the leeks and the herbs and bake for 3 minutes.
5- Put the leeks on the pastry. Add the ham, furnish with the cheeses. Indeed pepper and add the rest of the olive oil.
6- Bake in oven for 10 to 12 minutes
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Pizza aux poireaux et au jambon
4 blancs de poireaux
3 c.s huile d’olive
1 c.s fines herbes mélangées (origan, persil, marjolaine)
1 abaisse de pizza
150g de jambon cuit, coupé en julienne
3 c.s parmesan
60g de mozzarella coupée en dés
Jus d’ ½ citron
Sel et poivre
Préchauffez le four à 260 °C.
1- Fendre les poireaux en quatre jusqu’à 2,5 cm de la base. Bien les laver sous l’eau froide
2- Mettre les poireaux dans de l’eau bouillante salée. Ajouter le jus de citron et faire cuire 15 minutes, à feu moyen.
3- Retirer les poireaux de l’eau, égoutter et réserver. Lorsqu’ils sont suffisamment refroidis pour être manipulés, les presser pour en exprimer tout le liquide, puis trancher.
4- Faites chauffer 2 c.s d’huile d’olive dans une poêle, à feu moyen. Ajouter les poireaux et les fines herbes ; faire cuire 3 minutes.
5- Disposer les poireaux sur la pâte à pizza. Ajouter le jambon ; garnir des fromages. Bien poivrer et arroser avec le reste de l’huile d’olive.
6- Faire cuire au four 10 à 12 minutes.
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